loader
Winnen van het misbruik

Winnen van het misbruik

Soms is een verhaal zo aangrijpend, dat het blijft hangen. Dit is zo'n verhaal. Ze wilde ons vertellen waarom ze koos voor de woorden Focus & don't quit op haar armband en hoe deze haar gaan helpen. Maar graag anoniem, omdat mijn familie simpelweg niet weet wat er op het moment met me gebeurt.

'Sinds een jaar zit ik in therapie bij een hele lieve therapeut. Ze heeft er lang over gedaan om mijn vertrouwen te winnen, maar het is haar gelukt. Inmiddels zijn we bezig met de verwerking van traumatische gebeurtenissen in mijn jeugd. Ik ben namelijk als kind sexueel misbruikt. Dat heb ik zo ver weggestopt, dat ik gevoel en emotie mijn hele leven heb uitgeschakeld als het over mij ging. De therapie is soms zo ontzettend zwaar dat het lijkt alsof stoppen zelfs makkelijker is dan ermee doorgaan.

Geheugensteuntje

Ik heb een stem in me zitten die dat ook werkelijk aan me opdraagt. Maar ik wil niet stoppen. Mijn therapeut zegt dat we samen de wedstrijd gaan winnen, en ik geloof haar met heel mijn wezen. Dus don't quit!! Ik werk in de zorg en focus me veel op mijn zorgvragers en mijn collega's. Dat vind ik mooi en dat doe ik graag. Het is alleen belangrijk om me in deze tijd juist te focussen op mezelf. Vandaar Focus!! Zodra ik me focus op mezelf, wordt de kant die zegt dat ik moet stoppen met de therapie sterker. En nu heb ik een armbandje dat me vertelt dat ik me wel moet focussen en vooral niet moet stoppen!! Mijn geheugensteuntje.'

Deze woorden benadrukken zo'n kracht en moed ook. Dankjewel voor het delen. Het is ongelooflijk mooi dat we met Uniekearmbanden.nl mensen tot zo'n steun kunnen zijn.