loader
Symbolisch marathondebuut

Symbolisch marathondebuut

BLOG UPDATE: Daar ligt ie, op de bank te koelen met groene curry dobbelsteentjes. Eddo heeft een zweepslag en het gaat niet goed. Hij heeft afgewacht en veelvuldig contact met de fysio gehad, maar helaas...zijn marathon gaat niet door zondag. Geen afstel, slechts uitstel. Sterkte met je herstel Eddo. Aan je mooie plan ligt het niet 😘


In stilte staat hij straks aan de start, geen startvak of startnummer, geen ellenlange rijen voor de dixies. Laat staan een ideale blauwe lijn. Voor sommige rustzoekers waarschijnlijk de ‘marathon from heaven’. Voor mijn broertje de werkelijkheid. Hij loopt op 1 oktober 2017 zijn eerste marathon, ter nagedachtenis aan onze vader die vorig jaar op die datum overleed. Het geluid van zijn eigen ademhaling gaat 42,195 meter lang overheersen. Eddo loopt zijn marathon in de duinen van Castricum, waar onze vader altijd zijn trainingsrondjes maakte. Hij heeft een eigen parcours uitgezet, in rondjes van vijf kilometer. Zijn zoontjes van 5 en 7 staan straks langs de kant om hun vader keer op keer toe te juichen. Samen met een handjevol vrienden en familie.

New York

En zo stonden de afgelopen maanden dus in het teken van hardlopen. Net zoals dat bij mijn vader het geval was vroeger. Ik weet nog goed dat hij voor zijn vijftigste verjaardag de marathon van New York cadeau kreeg van ons. Hij trainde en wij steunden hem.

Symboliek

Eddo met symbolisch bandje

Mijn broertje is regelmatiger gaan leven en vooral ook gezonder. Hij is sportief, altijd al geweest, maar lust graag een biertje, ook dat is altijd al zo geweest. De portretfoto bovenaan is dan ook gemaakt tijdens de Kermisrun in Limmen. U begrijpt, dat zegt genoeg. Maar nu de marathon aanstaande is, loopt zijn hoofd over van twijfels. Zeker omdat hij afgelopen week ziek was én een zware verkramping in zijn kuit kreeg. ‘Heb ik wel genoeg getraind, moet ik niet nóg een dertiger lopen?’ Twijfels die horen bij een (eerste) marathon. Hij draagt zijn armbandje met de tekst aan de binnenkant, speciaal en alleen voor hem. Lieve Eddo, ik ben zo trots op je. Als het zondag zwaar wordt, weet jij je onderweg, in de stilte van het bos, gesterkt door de symboliek van deze marathon. Jij maakt deze verdrietige dag een stukje mooier.

De start is zondagochtend om 08.00 uur bij Het Hof van Kijk UIt in Castricum.